header

Culinaire pers zet Italiano drop op het menu

Al het goede komt uit… Italië! Wist je dat drop niet uit Nederland maar uit het land van La Dolce Vita komt? En wist je dat je met echte kwaliteitsdrop heel goed kunt koken? Op sterrenniveau! Om dat te bewijzen gingen twee topchefs én leermeesters bij De Librije sámen met de culinaire pers aan de slag met een onweerstaanbaar dropje: Italiano. Wie kent het witte rolletje niet? Italiano is al meer dan 90 jaar razend populair. Geen wonder want van dit verslavend lekkere (understatement) dropje krijg je nooit genoeg.

Voorgerecht met Si­ci­li­aan­se zach­te drop­staaf­jes van Ita­li­a­no

Het ultieme zoethoudertje

Nooit gedacht aan drop op het menu? Het is waanzinnig lekker en helemaal niet moeilijk. Wat dacht je van Italiano Siciliaanse zachte dropstaafjes met een tartaar van coquille, dragon dressing en grapefruit. Joost: “Italiano zit vol mooie specerijen. Het zoethout van het drop combineert geweldig met het zoetige van de coquilles.”

De proof is in the eating, dus was het tijd voor een fantastisch staaltje koken met de aanwezige pers bij Kookschool Keizer Culinair in Amsterdam.

Het werd nóg lekkerder: het hoofdgerecht was een lauw warme kalfstong, bietenrock, venkelijs en gepofte risotto met een crème van Milanese dropgum. “Door de bietjes te roosteren proef je een hint naar drop. Dit doen we ook bij De Librije.” Tot slot hét moment waar iedereen reikhalzend naar uitkeek… het dessert. Een Framboos soufflé met een zwarte sesam dropijs. “Een pikzwarte soufflé, met een knisperend effect door de stukjes karamel in de Napolitaanse dropstaafjes.” Eindoordeel: goddelijk.

… till you drop

Amuse met Si­ci­li­aan­se zach­te drop­staaf­jes van Ita­li­a­no

Nederlanders zijn echte dropeters. De liefde voor drop zit in ons DNA. Met z’n allen eten we zo’n 32 miljoen kilo drop per jaar. Toch is drop uitgevonden door een Italiaan. Het Italiaanse Italiano is dan ook drop van de bovenste plank en bestaat al meer dan 90 jaar. Een echte klassieker dus! Misschien kreeg je altijd een rolletje van je oma. Of tijdens de vakantie, op de achterbank in de auto. Omdat Italiano net als Italianen met de mode meegaan zijn de dropjes in een nieuw jasje gestoken. Nieuwsgierige trek gekregen?

 

De Italiano drop is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, DRG, Hoogvliet, Boon, Coop, Deen, Jan Linders, , Sligro, Poiesz en Nettorama.