header

Chocolademousse toetje met zachte  dropsaus

Heerlijk nagerechtje van witte chocolademousse met rood fruit, zwarte Italiano dropsaus en gorgonzola! !

Durven jullie het aan om een toetje met drop te kiezen?

Geïnspireerd door de workshop Koken met Italiano drop is Marieke Hagesteijn thuis zelf aan de slag gegaan. Het is met name de kleur die fascineert om er iets moois van te maken. Marieke heeft zich laten leiden door één van de favoriete snoepjes van haar kinderen en dat is drop met fruit!

Wat heb je nodig voor 6 personen:

Voor de mousse: 500 gram aardbeien, 250 gram witte chocolade, 2.5 dl. slagroom, 1 glaasje witte rum, een paar muntblaadjes en poedersuiker.

Voor de dropsaus: Italiano zachte dropstaafjes en basterdsuiker.

Decoratie: Rood fruit (aardbeien, frambozen en granaatappel), geleisuiker, gorgonzola en eventueel blaadje munt

Witte chocolade mousse op de makkelijke manier!

Aardbeien in kleine stukjes snijden en in een kom doen (houdt een paar aardbeien achter). Bestrooien met de helft van de suiker en de fijngesneden muntblaadjes. Dit door elkaar scheppen en afgedekt in de koelkast zetten.

Witte chocolade au bain marie laten smelten. Tegelijkertijd de slagroom kloppen tot een stevig geheel met de rest van de suiker. De gesmolten chocolade iets laten afkoelen en daarna voorzichtig door de slagroom roeren. De rum toevoegen (dit maakt de mousse net iets pittiger) en het geheel glad roeren.

Daarna de mousse verdelen over een paar glaasjes, afdekken en op laten stijven in de koelkast, minimaal 30 minuten. Pas op dat je niet teveel per persoon rekent, het is ten slotte een dessert.

Dropsaus

De dropstaafjes in kleine stukjes snijden. Even au bain marie zacht laten worden met een klein scheutje water erbij. Daarna in de blender met een beetje suiker tot een gladde saus draaien. Dit decoreren op de bordjes en op laten stijven.

Decoratie

Voor de decoratie hebben we allereerst de aardbeien met munt.  Zet de overige aardbeien op met een beetje geleisuiker en laat de aardbeien een beetje zacht worden.

Het opmaken van de borden

De borden zijn al gedecoreerd met de dropsaus. Zet het glaasje erbij met de chocolademousse met daarop de aardbeien met munt en een paar van de gelei-aardbeien. Decoreer het verder af met het fruit en een paar stukjes gorgonzola.

Eet smakelijk!

Bron: http://www.shopaholiekmama.nl/2018/06/toetje-met-drop/