header

Heerlijk voor tijdens de koude dagen: winterse stoof met  zachte Dropstaafjes!

Heerlijk voor tijdens de koude dagen: winterse stoof met zachte Dropstaafjes!

Ingrediënten Italiano winterse stoof met zachte dropstaafjes:

• 750 gr runderhals (in blokjes, niet te mager)
• 150 gr champignons (in kwarten)
• 100 gr Italiano Zachte Dropstaafjes (gehalveerd)
• 50 gr boter om in te bakken
• 1 rode ui (in halve ringen)
• 2 stengels bleekselderij (in ringen)
• 2 hele teentjes knoflook(heel)
• 2 takjes rozemarijn
• 1 liter runderbouillon

Je kunt ook variëren met wildvlees! Is het vlees erg mager? Voeg dan nog 100 gram spek toe.

Bereiding Italiano winterse stoof met zachte dropstaafjes:

1. Verhit de boter in een grote braadpan en bak hierin het vlees in gedeeltes bruin.
2. Verwarm ondertussen de oven op 150 graden.
3. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens alle groenten, inclusief de knoflook, in dezelfde pan. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
4. Blus dit af met de bouillon en voeg het vlees weer toe.
5. Voeg ook de zachte dropstaafjes en de rozemarijn toe.
6. Breng het geheel aan de kook en plaats de pan met deksel in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Laat dit 2,5 uur met deksel in de oven garen.
8. Check of het vlees zacht is en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Serveertip: Deze stoof smaakt heerlijk met een stevige aardappelpuree of lekker vers brood.

Dit recept is ontwikkeld voor de Foodybox van Kroon op het Werk, door Chef Coen van Dijk.